Kört bil...

Imorse 09.15 satte jag mig i bilen till Mellerud för att hämta min vän Lena. Körde henne till NÄL, satt i 1 ½ timme och väntade på att hon var klar med besöket. När vi sedan kom ut på parkeringen för att åka igen ringer Jyrki.
-Hej! Jag har en arbetsintervju i Göteborg om 2 timmar. Kan du köra?
Jag: "Men va fan! Kan du inte ringa Mike?" Ja, Göteborg är min stora skräck. Jag har fasat för den dagen jag skulle bli tvungen att åka till Göteborg. Jag får hjärtklappning bara av att sitta bredvid någon som kör i Göteborg.

Hörde på Jyrki att han blev besviken. "Men, alltså... jag får jobbet om jag kommer idag..." Shit, i helvetes jävla skit, tänkte jag och svarade att jag kunde köra.
Hjärtklappningen började innan vi ens hade hunnit lämna Trollhättans centrum. I Lilla Edet hade jag småpanik. I Lödöse var jag förbannad, hade ångest och hjärtklappning. I Ale var jag gråtfärdig. Väl inne i Göteborgstrafiken grinade jag. När jag insåg att vi kom precis i rusningstrafiken (klockan 16.00) grinade jag, hade hjärtklappning, dödsångest och det svartnade nästan för ögonen.
När jag körde fel och hamnade i Olskroken fick jag parkera. Storgrinade. Satt och lipade i 5 minuter. Gick ut, tog en cigg, bölade.Såg en spårvagn- storböl på parkeringen i Olskroken. Funderade på att vända tillbaka till trygga Trollhättan. Där jag kan vägarna. Där det inte finns några jäkla spårvagnar att krocka med.

Lipade lite till och bestämde mig för att köra vidare. Och vet ni vad? Vi hittade! Jag grinade inte på hela vägen hem FAST jag körde fel. Det var ju inte farligt. Vi överlevde, trots spårvagnar och rusningstrafik.

Hämtade barnen hos Paula, körde hem Lena till Mellerud och NU klockan 22.00 är vi hemma.
Nu ska jag sova!

Och just det ja, Jyrki fick jobbet =)

Fredag

Fredag idag. Prov idag. Fredagsmys idag. Jobb på lördag. Jobb på söndag.
Trasig bil. Laga bil. Handla mat. Laga mat. Äta mat.

Jag är trött idag. Som vanligt.

Brum brum


Vet ni vad Jyrki gör? Han skäms. Vår bil låter värre än en trimmad moppe. Värre än en uråldrig traktor. Värre än en raggarbil. Ja, ni fattar.

Jag tycker det är kul att han skäms. Jag påminns om min tonår när pappa hade en 740 med trasigt avgasrör. När pappa skulle hämta mig på kvällarna fick vi bestämma plats på en avskild plats. Som jag skämdes. Nu känner jag att jag kan få någon annan att känna av pinsamheten. Jag burnade på lite extra i stan. Folk tittade. Folk vände sig om.  Jyrki drog luvan hårdare. Till slut såg han ingenting. HAHA.

Men allvarligt. Måste laga bilen. Inte bra. Yeye. Big brother nu. Ska bli spännande.


Fullt upp

Har haft fullt upp med skola, jobb och familj. Får skriva när min hjärna är med i spelet igen.
Hej!

Överdriva och underdriva

Jag är en överdrivare. Jag överdriver ibland ganska mycket. Jag kryddar gärna med lite extra om det är nåt spännande jag berättar. T.ex. Om jag såg 10 personer i en busskur så kan jag krydda på och säja att det var 40 pers. Undrar vad jag alltid gör det?
Mina systrar är likadana.

Jyrki är en underdrivare. Han säjer att det tar 5 minuter att gå- oavsett hur långt det är. Karlstorp till stan? 5 min. Karlstorp till Stavre? 5 min. Max.

Jag drar på med att det tar 40 minuter att gå från mig till Joanna. Jyrki säger naturligtvis 5. Sanningen är nog att det tar 15 minuter. Tror inte det är överdrivet.

Påhittat samtal mellan mig och Jyrki:

-Hur många bullar har du ätit Jyrki? frågar jag.
-2. Max två. Du då? säjer Jyrki 
- Typ 10 st. Hur många har du ätit egentligen då?
-Typ 4. Du då?
-Öh... typ 3.

Varför inte bara säja sanningen med en gång. Näe, i vårt förhållande så överdrivs och underdrivs det dagligen. Undrar vem som är värst?

Idag ska jag försöka överdriva. Bara för att se hur det känns att tala sanning hela dagen.



Roligt från barnen idag...




På lekplatsen:
Lukas sitter på en motorcykeln, en sån där med fjäder som man kan gunga fram och tillbaka på. Han pratar med sig själv:
"Motorcykel. Motorcykel. Motor. Cykel. Motorcykel?" Tittar upp på mig och säjer: "Men, mamma! Motorcykeln har ju ingen motor!"
Kloka unge. Han tänker då på allt.

Inne:
Sitter och spelar ett tärningsspel med Oliver. Det går inte så bra för mig och jag säjer: "Du kommer nog vinna, Oliver. Det går jättedåligt för mig!"
Oliver svarar: "Klart jag kommer göra, som man säjer i Amerikat!"

HAHAHA, "som man säjer i Amerikat"??? Hahaha... så roligt med dessa kommentarer och funderingar alltså.



trött

Jag är jättetrött idag. Helt slut. Jag vet att jag uppdaterat bloggen dåligt, men jag har gått i skolan och jag har jobbat.
Idag ska jag till skolan, sen ska jag eventuellt jobba och sen ska jag träffa Joanna. Man måste försöka klämma in sina vänner i den stressiga vardagen. TUR
att jag gillar mitt jobb.

Nu ringde bemanningen, fick jobba ikväll. Kul! Blir roliga pengar i april. Jag ska spara lite av dom pengarna till sommaraktiviter i sommar. Som Borås djurpark, liseberg och sånt.

Nu tänkte jag klä på barnen och gå ut i solen. Umgås med dem lite innan skola och jobb =)

Kvällsprat

Kvällsprat med barnen är det roligaste som finns.

Kvällpratet med Oliver var roligt, han var så himla övertrött och när han är övertrött så är han jättefnissig. Han låg och fnissade en stund sen knackade han mig på axeln och sa:
"Vet du vad jag gjorde på toaletten förut?" Fnissattack. "Jag fiste". Hysterisk fnissattack. "Nu kan du gå till Lukas, mamma."

Kvällspratet med Lukas bestod i att vi skulle prata om dagis. "Dom små är för liten för att hämta maten" Funderade en stund. "Imorron ska Oliver va pyssling" (Veckans pyssling hjälper till att hämta maten, är liten hjälpreda)
När vi inte hade mer att prata om dagis så frågar jag honom vad hans favoritdjur är. Han svarar utan att tveka att apa är hans favoritdjur. Jag frågar sen vilken som är det läskigaste djuret han vet. Utan att tveka svarar han: "En äcklig liten apa."

Världens underbaraste killar <3<3<3

Hade tänkt skriva...


...ett glatt inlägg. Det sket sig. Oliver lipar och skriker. Lukas slåss. Jag är trött i skallen och frustrerad. Varför kan de inte bara hålla sams!??!!??!

Skriver när jag är på bättre humör.

I Mellerud.

Är i Mellerud. Jyrki är påväg till Kumla med pappa. De skulle köpa nåt där. Jag sitter och glor framför datorn och barnen är ute och leker med Åke.

Vad sjutton ska jag laga för lunch idag då? Har ingen fantasi. Pappa har inget kaffe hemma heller, GREJT! Ska nog åka hem till mamma lite senare och hinka kaffe. Kaffe är nödvändigt.

Om ett par timmar ska jag och barnen åka in till Mellerud. Oliver ska besöka leksaksaffären och köpa nån leksak för sina födelsedagspengar, han är ganska ivrig inför detta.

Tråkigt inlägg. I know. Skrev bara för att uppdatera. Skriver mer sen.


Många tolkingar

Religiös. Vilket är det första som poppar upp i huvudet på er? Innan jag började i Religon A så var min första tanke ganska positiv. Jag tänkte kärnfamilj, kvällsbön, sammanhållning, gemenskap, säkra... Ja, positiva saker. Detta håller jag fortfarande fast vid. MEN herregud, vad fel det kan bli när människor gör makttolkningar på något fint. När människor använder sig av något rent och gott för att genomdriva hemskheter. 

Sekter. Den där hemska sekten i Texas (mormonsekt http://www.svd.se/nyheter/utrikes/flera-tonarsmodrar-i-mormonsekten_1177709.svd) som utnyttjar utsatta människor. Som gör  människor svaga och utsatta. I Guds namn tvingas människor till fruktansvärda saker- i denna artikel beskrivs en 14-åring som tvingas gifta sig med sin 19-åriga kusin.

En religion har ett kärleksbudskap. Alla religioner är menade att vara goda. Men i varje religion finns en egen gren. Min religionslärare säjer att när någon påstår sig ha hela sanningen, det är då det blir farligt. Så sant som det var sagt.

Ta katolska kyrkan. Prästerna lever i celibat. Vissa präster har sorgligt nog utnyttjat sin roll som präst och våldtagit barn. Prästen har stor makt och anses vara det godaste av det goda. Barn litar ofta på människor. Hemskt. Hemskt. Hemskt. Hur kan de utnyttja makten på det sättet? Människan har en sexuell drift, även präster antar jag, men om de inte kan hålla sig från att förgripa sig på andra människor, speciellt barn, är det då inte dags att säga upp sig?? Då kan han ju knulla bäst han vill. Usch, så skenheligt. Så kränkande. JAG blir kränkt och jag har inte blivit våldtagen av en präst.

Naturligtvis är de undantag och naturligtvis är de flesta prästerna goda.

Det här var ju ett litet annorlunda inlägg men jag blir så upprörd över de fundamentalistiska sekterna. Hur kan något som har ett kärleksbudskap bli det farligaste som finns? det har alltid varit så. I Kristendomen finns det 22000 olika kyrkor. 22000 olika tolkingar på kristendomen. Undrar hur många av dem som används som makttolkning?

Jag vill tro att människan är god. Jag vill tro att ondska beror på sjukdom. Jag kan inte tro att en människa kan födas ond. Jag tror på arvet och miljön.

Oj, jaja... Nu är pajen i ugnen klar. Nu väntas det fredagsmys med familjen <3




Gulliga kvinnan på Bemanningen

Fick nyss ett samtal från bemanningen.
Bemanningen: "Hej Emma, hur är det med dig?"
Jag: "Jo, tack bara fint. Jag sitter i skolan. Själv då?"
Bemanningen: "Oj, då stör jag. Jag tänkte önska dig en trevlig helg!"
Jag: "Haha, trevlig helg på dig med"
Bemanningen: "Ja, jag har ingen tur att erbjuda dig, för den togs precis bort."


Haha, hon är så himla söt. Alltid lika glad och trevlig. Sånt gillar vi.


=)

Goddag igen.
Nu är jag på mycket bättre humör. Jag har varit hos Joanna och druckit kaffe. Lite för mycket kaffe känner jag, är helt skakig och har kaffehuvudvärk. Hursomhelst så var det mycket trevligt att träffa henne, som alltid.
Vi planerade vår Håkan Hellström-konsert. Hur vi ska betala. Vad vi ska göra under den dagen, innan konserten och lite sånt. Det ska bli kul iallafall.

Håller på med middagen nu. Kyckling, bulgur, sås och grönsaker. Efter maten ska vi till Kimberly och Lenny och leka lite. Jyrki får äran, i vanlig ordning, att ta hand om vår enorma tvätthög. Rättvis fördelning tycker jag =)

Fick även tre jobbturer i veckan- mycket trevligt =) Pengarna välbehövliga och jobbet är världens bästa, det är en mycket trevlig kombination!

Jag tänkte att jag skulle ha lagt upp bilder på Olivers kalas men jag vet inte vart Jyrki har lagt de bilderna. Han sover nu, så får se om han kan hjälpa mig med det ikväll.  Lägger upp två bilder på mina tre favoriter sålänge.


Långhårig Oliver och en pytteliten Charlie-drake =) <3

Långhårig Lukas och Charlie <3

Lipig dag...

Jag känner mej så lipig idag. Jag har ont i ryggen. *Lip, Lip, stackars mig* Jaha, men sitt inte och dega i soffan och gå ut å rör på dig för faan!
 Jag kollar på Doktor 90210, grinar som en unge. Läser bloggar jag lipar av. Usch, hoppas dagen tar vändning och blir bättre än såhär.

Kanske skulle träffa Joanna idag. Då skulle jag bli glad. Får ringa henne.

Mys med Lenis <3

Igår kväll, efter att barnen gått och lagt sig, åkte jag till Lenis. Vi kollade på BB, och jäklar va kul det var att kolla på det med någon som är lika intresserad som jag =) Vi blev ledsna när Tobbe valde att lämna, och vi började nästa lipa för att Gurkan och Nicky var så ledsna. Stackars pojkar!¨

Jag skriver mer ikväll. Hej hej.

Ännu ett kalas avklarat.

Och så var den andra kalaset för Oliver avklarat. Imorgon, på hans födelsedag, är det det tredje och sista.
Jag överskattade mig själv en smula imorse. Lägenheten såg ut som FAN, smörgåstårtan var inte ens påbörjad, barnen var vildare än vildast och jag kände mej som... en superkvinna? Kl 09.00 säjer jag till Jyrki att han kan gå ut och leka med barnen så skulle jag städa och göra smörgåstårtorna.

När klockan är 11.00 har jag gjort rörorna till smörgåstårtan (för den orkade jag inte göra igår) och påbörjat städningen. När jag inser att 2 kg räkor tar en jävla tid att skala ringer jag lite panikslaget Jyrki och begär hem honom. Han fick panikdammsuga, plocka iordning, damma av och hjälpa mej med smörgåstårtan.Lukas sig naken och jagar Oliver, får tag i Oliver, Oliver panikslagen eftersom Lukas är naken.  Halvett står jag fortfarande i nattlinne och håret intrasslat i ett hårband. Klockan 13 skulle gästerna anlända.
Panikstädar köket.
Panikduschar.
12.40 dyker de första gästerna upp.
Lukas är fortfarande naken.
Jag är naken. Dock i badkaret.
Inser att jag inte tagit med mig rena kläder in i badrummet.
Vrålar på Jyrki. Han hör mig fan inte.
"JYYYYYRKI, KLÄÄÄÄÄÄÄÄÄDER!!" Helvete. Är han döv eller?
Jyrki kommer in med kläder. Tänker tyst för mig själv att man kan meddela om man uppfattat mitt vrålande.
Klär på mig.
Går ut.
Blåser håret.
Kommer på att jag inte ätit frukost. Ashungrig. Kastar i mig ett kg smörgåstårta.  Asmätt. Ont i magen.
13.10 kommer resten av gästerna.
Slappnar av. Umgås med de trevliga gästerna.

Det var mycket trevligt kalas och till nästa gång ska jag komma ihåg att inte ta på mig allt själv. Jag ska låta Jyrki hjälpa till. Det är inte det att han är lat. Han hjälper gärna till. Det är  bara det att när han hjälper till i köket så blir han undanknuffad av den bättre av oss (dvs mig) . Han tröttnar, går därifrån.

Nu har Lukas somnat, Oliver ligger i soffan och gosar med Jyrki. Allt är så tyst när Lukas har somnat. Mitt huvud känns ungefär som... ja, det är liksom bortdomnat.

Om 50 minuter är det 2 timmar Big Brother. Jag hoppas att Cilla åker ut. Hon är bara för mycket.


HAHAHA, Big Brother sänds visst inte på lördagar



HAHA, jag tänkte ju vara snäll och strunta i BB ikväll och gå upp tidigt imorgon bitti... bad honom kolla upp om kvällens repris sändes klockan 7.00. Han kollade upp det och insåg då att BB inte ens sänds idag. Hahaha, jag behövde inte offra mitt älsklingsprogram. Stackars Jyrki... han fick inte ens tro i 30 minuter att jag offrat mig.

Igårdagens BigBrother höll jag på att skämmas ihjäl. Alltså, jag säjer bara Cilla... Hon är 39 år. Lipar för allt. Anklagar alla för att vara falska. Vill själv vara alla till lags. Påstår att hon är livrädd för Katerina. Grinade i bikten för att Sanna och Rodney förlovade sig, eftersom hon tyckte att de gjorde de för uppmärksamheten. Snackade skit om Katerina till Sanna och Rodney eftersom Katerina sagt rakt ut att hon tyckte förlovning va löjlig. Cilla sa att hon var sååå lycklig för deras förlovning och att de passade sååååå bra ihop. Man bah WHAT? Har fröken Cilla också fått ett mindre sammanbrott? Inser inte hon att det som sägs visas på tv? Jag måste gissa på sammanbrott.

Det är nåt med Nicky. Jag tycker så synd om honom, jag vet egentligen inte varför, men han känns så utanför. Gör han inte det? Jag hoppas han får vänner. Jag gillar honom.

Jag gillar Tobbe. Han är cool. Han är inte för mycket men ändå utmärker han sig.
Simon kan man väl inte annat är att gilla heller. Han verkar vara snäll.

Jag tycker att det är tråkigt att Jessica fick hoppa av. Hon hade nog varit fortsatt rolig och uppiggade att ha med resten av tiden. Tråkigt att hon mådde så dåligt, hoppas att hon mår bättre nu.

Ooops. Nu blev det ett helt inlägg till om Big Brother. Jag kanske ska skaffa en speciell blogg för BB? bigbrotherfreak.blogg.se? Kanske gört.

Barnkalas på leklandet!

*Puh* Idag har Oliver haft sitt barnkalas på Leklandet. Herregud va roligt barnen hade och herregud vad trötta vi vuxna blev. Det var väldigt mycket folk där och när jag hade reda på en unge så var den andra borta, haha.
Det var iallafall mycket lyckat och Oliver fick jättefina presenter. Han är supernöjd och vill leka med allt, helst på samma gång.

Tyvärr var det två som inte kunde komma på kalaset. Jakob, Oliver och Lukas kusin kunde inte komma för att han skulle själv ha kalas idag, och lilla Mille hade blivit magsjuk :( Tråkigt för dem att de inte kunde vara med.
Lukas är just i det mest övertrötta stadiet han kan vara. Han skriker och klänger, pillar på allt han inte får och är allmänt jobbig. Tror inte vi behöver oroa oss för att barnen kommer vara svåra att lägga idag.

Jag ska alldeles snart göra iordning rörorna till smörgåstårtan. Efter barnen har lagt sig ska jag och Jyrk ha myskväll med tacos och en bra film. Jag tänker nämligen skippa Big Brother ikväll och istället kolla på reprisen imorrn bitti :) Tänkte att det skulle vara en trevlig överraskning för Jyrki. Han hatar BB.


Jobba idag!

Idag ska jag jobba. Undrar om det finns någon bättre arbetsplats än Hemvården Källstorp? Jag trivs så jäkla bra med både arbetet och de underbara arbetskamraterna <3 Ser fram emot sommaren och mitt 8 veckors sommarvikariat!

Just nu lagar jag mat så jag kan ta med en matlåda till jobbet. Jag gör en kasslergryta med curry i.
Här har ni receptet:

Kassler 500 g
Purjolök 10 cm
Vitlök 2 st klyftor
Creme fraiche 2 dl
Grädde 1 ½ dl
Curry efter smak
Paprikapulver ca 1 tsk

Koka ihop i ca 30 minuter. Servera med ris eller bulgur!
Jättegott och jättelätt!

Jag längtar till imorgon, kalas på leklandet! Wihoo! Jag längtar till att göra smörgåstårta till söndag, det är så roligt =) Jaja, jag kanske skriver mer ikväll när jag kommit hem från jobbet!


Äntligen kom jag på det!!

Jag har tänkt på en person i två dagar. Jag kom bara inte på vem personen var. Var jag hade sett henne. Jag hade en del spridda tankar på vad hon höll på med.

-Modell?
-Flygvärdinna?
-Bloggare?
-Nån jag sett i skolan?
-Nån gammal kompis?
-Skådespelerska?
-Från nån dokusåpa?
-Svensk?
-Amerikansk?

Har ni tänkt så på en person någongång? Så jäkla frustrerande att inte veta vem man tänker på iallafall. Men nu har jag iallafall kommit på det! Tjejen jag tänkte på är Malin i Let's dance. Varför tänkte jag på henne så bara huxflux? Jag kollar ju på Let's Dance alltså men varför dök en bild på henne upp i skallen? Konstigt.



Problemet med filtar

Jag är trött. Ont i magen. Trött på att barnen bråkar. Trött på skolan. Trött på att vara trött på allt. Fan... det är en sån dag idag. Såna här dagar är jag också trött på. Trött på att vara trött. Trött på att gnälla. Trött på att vara irriterad.

Vet ni vad mina barn främst bråkar om? Filtar. Så onödigt. De bråkar om filtar MINST 3 gånger om dagen. Antingen har den ena ungen båda filtarna i soffan eller så har de varsin men vill ha samma filt. Jag ska börja lägga undan filtarna så slipper de bråka om dem. Bråka om filtar liksom.

Vad ska man hitta på idag då? Jo, jag ska jobba ikväll en liten kort tur 18.30-21.15. Det är roligt att jobba, men den turen är lite väl kort. Struntsamma, är tacksam för de tiderna jag får.

Känner att jag inte alls är sugen på att skriva idag. Är bara trött, trött, trött, trött, trött. Längtar till helgen, ser verkligen framemot att hitta på nåt roligt (barnkalaset på Leklandet). Grejen med leklandet är ju att det är lika roligt för vuxna som för barnen. Kul, kul!

Idag ska vi ha en debatt i Svenskan. Kommer inte riktigt ihåg vad det handlade om men jag ska iallafall vara i emot-gruppen. Jobbigt efter som jag verkligen är FÖR det vi ska debattera om- vad det nu var.

Näe, får väl hoppa in i duschen, sen iväg till skolan. Sen hem igen, sen jobba, sen hem igen.
Ha en fin dag, vänner!

En sorg

Det här känns patetiskt att berätta. Jag är verkligen besatt av Big Brother. På riktigt. Det är det enda jag pratar om med mina vänner. Idag kläckte Jyrki att vi bara har tv11 till den 31 mars. MENVAFANBIGBROTHERHÅLLERPÅTILLDEN6JUNI!!!VADSKAJAGGÖRANU?

Jag väger över följande:

Skaffa en comhembox så att vi får tv11
Skaffa Big Brother VIP på internet.
Sluta kolla på det. (bara att skriva det kändes hemskt)

Vad är det då med BB som är så bra? Jag tycker helt enkelt det är så jäkla intressant och underhållande att se hur människor beter sig när de är i en ovanlig, pressad situation. Jag tycker det är intressant vilka saker som irriterar vissa människor. Jag tycker det är intressant vilken slags humor olika människor har. Jag tycker det är roligt att se hur pinsamma människor är på fyllan. Jag tycker det är roligt att jämföra människor. Jämföra mig själv med dem. Vem blir inte pinsam på fyllan liksom? Jag tror ingen är unik där.
Det är absolut inte så att jag sitter och ser ner på dessa människor. Tvärtom, jag tycker det är modigt och roligt att människor VÅGAR vara med i BB. Jag skulle aldrig våga. Jag skulle aldrig vilja. Men jag tycker det är coolt att våga blotta sig.

Näe, nu har jag tjatat nog om Big Brother. Jag lovar att nästa blogginlägg inte kommer handla om detta (inte så mycket i alla fall)

Love <3
 


Tidig morgon

Det är astidigt. Steg upp tidigt för att se BB-reprisen. Jag orkade inte vara vaken till kl 2. Jag skittrött. Hoppas att dokumentären var bra igår, Jyrki <3
I <3 Big Brother!


Regler ska följas för fan!!

Alltså. I det här hushållet har vi två mycket viktiga regler.
1. Jag bestämmer.
2. Jag bestämmer ALLTID, ALLTID, ALLTID över tv:n.

Det är regler som sällan bryts. Regler är till för att följas och det brukar Jyrki förstå. Vet ni vad?!? Idag bryter han mot den heligaste regeln och har bestämt sig för att kolla på en krigsdokumentär (MEN WHATAFUCK!!!??) Gissa vilken tid den löjliga dokumentären går då? kl 22.00. Jaha, men vilket annat program sänds klockan 22? BIG BROTHER FÖR HELSKOTTA!
Jaha? Jaha? Jaha!!! Big Brother då frågar jag honom. Han fnyser och säjer att Big Brother är löjligt och kränkande. Jaha? JAHA?! Se på dn där fåniga dokumentären då. Hoppas den är jävligt bra och jävligt okränkande. Orättvist. Nu måste jag vara vaken till 2 inatt. Klockan 00.55 sänds reprisen på kvällens avsnitt, tack gode gud.

Detta väcker ju förstås en del frågor.
1. Hur fan ska jag orka va uppe till 2 inatt?
2. Hur ska jag orka upp imorrn bitti?
3. Ska Jyrki fortsätta bryta mot våra husregler?
4. Är den där krigsdokumentären verkligen bättre än Big Brother?

Imorgon ska jag i alla fall träffa Joanna <3




Förberedelser

Min lilla stora kille Oliver fyller 5 år den 7 mars. På lördag så ska han ha barnkalas på 3stads lekland och på söndag är det kalas för övriga släkten. Skönt att kunna dela upp det eftersom vi inte har så stor lägenhet. Jaja, iallafall så håller jag och Jyrki på att förbereda inför söndagens kalas.
Jag har handlat ingredienser till smörgåstårta (Karro, följer du med? Och följer Alex med?) (Sandra, följer du och Jesper med?)
Jag är förresten asgrym på smörgåstårtor! Den här gjorde till något kalas förra året. Tror det var till Olivers 4 årskalas.




Just nu står bulldegen och jäser och till helgen ska Jyrki baka chokladmacarons. det måste vara mycket gott på kalas! När vi var små och hade kalas hade mamma alltid bakat en massa olika kakor. Vart tog min bakmamma vägen tro ;) Åh, det är så roligt att förbereda inför kalas! Det blir alltid lika stressigt på själva kalaset, men Hey! förberedelserna är roliga och barnen uppskattar det :)

Jag tror att Paula beställer födelsedagstårtan från Ritz. Det är liksom standard!
Såhär fina tårtor får man från Ritz. Förra året var det Tåget Thomas som gäller, detta året vet jag inte vad min skrutt vill ha på tårtan.


Åh, hallå? Vet ni vad jag gjorde förut då? JAG LA VÄRLDENS VURPA! I skogen. Ingen såg mig. Det var liksom det första jag kollade. Jag fick asont. Skrattade av... all smärta jag fick!? Jag skrattade helt hysteriskt. Varför skrattar man när man egentligen har asont och vill lipa?! Dumt.


RSS 2.0