Lättlurad

Det är så roligt att lura barnen lite...

På bussen ikväll.
Lukas: Säg till när jag ska trycka på knappen! Inte den här asså (pekar sig själv på näsan) utan den blåa.

HAHAHA, jag och Jyrki har lurat Lukas att han kan trycka sig på näsan så stannar bussen. Han tror på det och det är ju jätteroligt.


Killen med den magiska näsan :)

Tjockisantydningar och gul snö.

Jag hade nästan glömt bort att jag hade en blogg, men fick inspiration och känner att det är dags för ett inlägg.
Det finns ett par saker jag tänker ta upp idag. Den första är snarare en frågeställning. Alltså, hotmail. Jag funderar varför man får viss reklam där. En gång fick jag ett mejl om penisförstoring. Jag svär, på heder och samvete, att jag aldrig har funderat på att göra en penisförstoring, och jag har nog aldrig googlat på det heller. Tror jag.  

Sen får jag väldigt ofta mejl om att jag är utvald och har vunnit det ena och det andra. TÄNK om jag verkligen har vunnit, tänk om det en dag står i tidningen att alla de där mejlen är helt pålitliga. Fan... jag hade varit miljonär vid det här laget i så fall. MEN detta är inte det som är mest störande, nej vet ni vad det är? Det är mejlen om GÅ NER 20 KG med ny diet" eller "KLÄ DIG SMAL" eller "BÖRJA DITTNYA LIV MED LCHF-DIET", "FÅ PLATT MAGE PÅ 1 VECKA". MEN SLUTA UPP! Jag SKA börja träna. Jag ska!! Sluta tjaaaaata! Sån jävla press. Puh.

Min andra fundering handlar om barn. Alltså, mina barn har en förmåga att slänga ur sig en massa roliga saker (naturligtvis, inte alls partisk) Nu på kvällen:

Oliver till Lukas: "Ropa på mamma!"
Lukas till mig: "Eeeeeyy! Kom hit mannen!"
Jag går till vardagsrummet där de sitter.
Jag: "Jag är ju ingen man, Lukas. Jag är ju en tjej"
Lukas fnissar och tittar på Oliver.
Oliver: "Mamma är ingen man, hon är en mamma. En liten mamma"
Lukas till mig: "Ey, mannen! Du är ju ett barn!"
Jag: "Jag är vuxen Lukas, och jag är en tjej."
Lukas, gravallvarlig: "Näähäru"

En annan rolig grej hände för några veckor sen. Vi var hemma hos min pappa och barnen var ute i snön och lekte. Efter nån timme kommer de in, härligt rosiga om kinderna och sådär trötta man kan bli efter att ha fått mycket frisk luft.
De slår sig ner i soffan och Lukas häver ur sig: "Jag har ätit snö! Gul och vit snö."

Senare den dagen åkte vi hem till min mamma. Jag berättade om vad Lukas sagt att han gjort. Mamma frågade Lukas om han visste vad gul snö var för någonting.
Lukas: "Ja, det är Åke som har kissat i snön"

Men VARFÖR får man då för sig att smaka?!


RSS 2.0